Janove

Ex. Kaizers Orchestra-vokalist Janove Ottesen legg turen innom Tysnesfest på sin sommerturne.

30. januar 2016 inntok Ottesen Spellemann-showet i Oslo Spektrum. Det blei den etterlengta premiera på den storslåtte og catchy låten «Regnbyen treffer oss ikke lenger», som samtidig opna dørene for ein helt ny tekst-verden for frontfiguren frå Kaizers Orchestra. I vinter legger Janove ut på Noregsturne med eit heilt nytt album og eit fantastisk liveshow.

Janove fått med seg gamle venner som utgjer et stjernelag med nokre av dei ypparste musikarane i Noreg og Sverige. Det er Børge Fjordheim (trommer), Micke Lohse (tangenter), Gulleiv Wee (bass) og Mattias Hellberg (gitar).

Janove Ottesen kan alt sjå tilbake på ein imponerande karriere. Saman med Kaizers Orchestra vann han mellom anna Stavanger Aftenblads kulturpris, Norsk Artistforbunds Ærespris, Edvard-prisen for populærmusikk, Årets spellemann, Spellemannprisen for årets gruppe, Spellemannprisen for årets musikkvideo og Alarmprisen for beste liveband. Samtlege av bandets åtte studioalbum nådde førsteplass på VG-lista mellom 2001 og 2012. Men no er det solokarrieren til Janove Ottesen som gjeld.