Synne Vo

Kjem Norges nye popstjerne fra Gudbrandsdalen? Me føler oss ganske sikre på det!

Synne Vo er ein 22 år gammel artist og låtskrivar fra Lesja i Gudbrandsdalen. Med sin sjarmerende dialekt formidlar ho kvardagslege tekstar i eit organisk og fengande lydbilde. Eit framifrå friskt pust på den norske popmusikk-scena, og ein artist me kjem til å høyre mykje frå i framtida.

Synne deler historiar frå eit ungpike-liv med relaterbare opplevingar og tankar. Her treff me sekstenåringen som blir full på pappas gin, ein kan kjenne på lengselen til heimstaden sin og staden ein var forelska for fyrste gong.

«Ett minutt» ble lansert 8. januar og blei same veke Ukas låt på P3, addet på P1 sine spelelister. I tillegg trilla VG en femmer på terningen, og skreiv blant annet: «Nydelig og troverdig vart, med et forsiktig støttende arrangement. Lesja i Gudbrandsdalen har hittil fostret flere skiskyttere enn popstjerner. Her endrer det seg i løpet av ett minutt.»

Hennas andre utgivelse på Warner var Astrid S coveren «De e ok um du glømme me» som Synne la ut på Tik Tok og fikk flere tusen visningar på, og kor det meir eller mindre ble eit krav fra fansen om at denne måtte ut på Spotify. Låten ble og Ukas låt på P3.

 

Synne Vo speler på E-brygga 10. juli!