11. – 14. Juli

Presentert av 

Tysnesfest UNG 2024 – Eit eventyr for heile familien!

Velkommen til Tysnesfest UNG 2024, der magi og moro møter musikalsk mangfald i ein eksplosjon av farger, latter og kunst. Denne «festivalen i festivalen» er designa for å begeistre og engasjere deltakarar i alle aldersgrupper, med aktivitetar og oppsetningar som garantert vil skape varige minner for både små og store.

Eit mangfald av attraksjonar
Tysnesfest UNG 2024 byr på ei rekke interaktive og underhaldande attraksjonar. Frå det leikne og livlige Impro-familieteateret med LatterEvent, som inviterer publikum inn i ein verden av spontanitet og samspel, til gatekunstnerane som skaper blinde portrett på få sekund, er det noko for enhver smak. Kvar attraksjon er nøye utvalgt for å fremje fellesskap og glede blant festivalgåarane.

Musikk og dans som begeistrar
Med opptredenar frå blant andre Lisa og Tobias med DanseCrew, og rockebandet HeavyKatten, tilbyr Tysnesfest UNG eit bredt spekter av musikalske stilar som fengjer det unge publikummet. Våre unge musikarar og dansarar er klar til å fylle området med energi, rytme og uforgløymeleg underhaldning.

Lærerike og interaktive show
Tysnesfest UNG legg stor vekt på læring gjennom moro. VitenShitShow og Øisteins Blyant er pedagogiske, men likevel underhaldande, innslag som vil fange og halde på oppmerksomheten til både born og vaksne. Disse showa kombinerer kunnskap med underhaldning, og skapar ei lærerik oppleving som er like engasjerande som den er informativ.

Sirkuskunster og kreativ utforsking
For dei som søker spenning, tilbyr Urban Circus og Sommershow med unge artistar frå ZingZang eneståande prestasjonar som utfordrar tyngdekrafta og viser fram kreativitet på sitt beste. Vårt sirkusshow og ungdommens musikalske innslag vil etterlate publikum både imponert og inspirert.

Tysnesfest UNG 2024 er meir enn berre en festival; det er ein møteplass der nye vennskap blir knytt, familier kjem saman, og magiske minner blir skapt. Med eit brennende fokus på inkludering og fellesskap, inviterer me deg og dine kjære til å bli ein del av denne unike festen. La oss saman skape øyeblikk som vil vare livet ut!

Kom og opplev magien på Tysnesfest UNG 2024 – forvent glede, inspirasjon og uforgløymelege opplevingar for alle!

 

FREDAG

11.00 – 16.00 Sjonglørar, klovnar og ablegøyer i Våge sentrum

11.00-14.30 Tysnesfest UNG – Ein minifestival i festivalen. E-bryggeteltet:

   • Latter Event presenterer livlig impro-familieteater med to klovnar som skaper moro og latter. Ein unik opplevelse for alle aldre.
   • Karol Klovning: Karol er en talentfull klovn som dukkar opp blant publikum og får borna til å le og smile.

   • VitenShitShow – Dennis Siva og Stian Sandø leverer TV-underholdning med flammer, eksplosjoner og læring. Interaktive, humoristiske eksperimenter tar deg med på en spennende og interaktiv vitenskapsreise for hele familien.
   • Gatekunst-klovnar med LatterEvent: Tysnesfest UNG har i år eige gatekunstnere! Utstyr med fargerike tusjar og kunstneriske verktøy, ber to klovner borna om å vera modellar som får et fantastisk portrett av seg sjølv på sekundar.

   • Konsert med HeavyKatten: ein unik konsertoppleving med kraftfulle riff, catchy melodiar og fengande tekstar. Med sin særprega stil og energi skaper dei ekstase og glede for det unge publikumet på Tysnesfest UNG.

 

LØRDAG

11.00 – 16.00 Sjonglørar, klovnar og ablegøyer i Våge sentrum

11.00 – 14.30 Tysnesfest UNG – Ein minifestival i festivalen. E-bryggeteltet:

   • Øisteins Blyant: Inspirasjon, kreativitet og læring når Øistein tar barna med på en spennende reise gjennom teikningens verden. Øistein skaper ein inkluderande atmosfære der fantasien får fritt spillerom. «Meet og greet» med Øistein litt seinare på dagen gjør opplevelsen komplett.
   • Karol Klovning: Karol er en talentfull klovn som dukkar opp blant publikum og får borna til å le og smile.

   • Sommershow med Unge Artistar frå ZingZang: ZingZang sitt sommershow er ein strålande hyllest til ungdommens kunstnariske mangfald. Med sang, dans og musikk skapar dei ein uforgløymeleg oppleving fylt med glede og inspirasjon.

   • Meet and greet Øisteins Blyant
   • Urban Circus: Urban Circus imponerer med verdensrekordar og tiår med erfaring. Deira spektakulære show med sjonglørar, akrobatar og luftakrobatar etterlet publikum i ærefrykt.

   • Popup tulleri med LatterEvent: Dei to morosame klovnane frå Latter Event blander seg mellom publikum i TF UNG-teltet og skaper overraskande og gøye minne.

   • Lisa og Tobias med DanseCrew: Lisa og Tobias, deltakarar i MGPjr, leverer ein storslagen og medrivande konsert for born, unge og familiar.

Øisteins Blyant

Øisteins Blyant kjem endeleg til Tysnesfest UNG! I dette inspirerande showet tek Øistein, kjend frå NRK Super, borna med på ei kreativ reise gjennom teiknekunsten.

Borna får lære grunnleggjande teikneteknikkar og triks frå ein ekte meister, og blir samtidig oppmuntra til å utforske si eiga kreativitet. Showet skaper ein inkluderande atmosfære der alle barna føler seg velkomne til å prøve seg fram. Med humor og kunstnerisk utforsking gjer Øisteins Blyant teikning til ei spennande og gøy oppleving.

I tillegg til showet, får barna sjansen til å møte Øistein ansikt til ansikt under «meet and greet»-delen, der dei kan få autografer, ta bilete og snakke direkte med sin favoritt-teiknar. Denne personlege opplevinga gjer dagen minneverdig og full av inspirasjon og glede.

Lisa og Tobias

Lisa og Tobias, kjende frå MGPjr 2022, der dei oppnådde 2. plass med songen «Akkurat Passe», leverer ein energisk konsert med sin eigen DanseCrew på Tysnesfest UNG. Til trass for si unge alder, har dei allereie gjort seg bemerka med hits som «Smitte Deg», kjend frå TV2 og støtta av tidlegare statsminister Erna Solberg.

Songane deira, som ofte handlar om å vere seg sjølv og støtte kvarandre, resonnerer med unge over heile landet. Lisa-Maria og Tobias er kjende for sitt dynamiske sceneshow, fylt med energi og ekte formidling.

HeavyKatten

Heavykatten tilbyr ein energisk og unik musikkoppleving som blander tungrock, punk og pop til eit fengjande show. Kjend for sin distinkte stil og kraftfulle sceneopptreden, engasjerer bandet sitt unge publikum frå første tone med sine catchy melodiar og heftige framferd.

Konserten blir ein heidundrande fest der publikum opplever ekstase og glede. Heavykatten skapar ein uforgløymeleg musikalsk reise, spesielt tilpassa born og unge, og etterlet eit varig inntrykk på alle som deltar.

VitenShitShow

Bli med på VitenShitShow med Dennis Siva og Stian Sandø for ei forrykande oppleving! Dette showet kombinerer underhaldning og kunnskap med flammer, eksplosjonar, latter og læring.

Opplev spennande fenomen og utrulege eksperiment gjennom interaktive demonstrasjonar og spektakulære stunt. Med sin humoristiske tilnærming gjer Dennis og Stian komplekse konsept enkle å forstå, samtidig som dei held publikum engasjert. VitenShitShow er meir enn ein vanleg førestilling; det er ei inspirerande reise som vekker begeistring hos både unge og gamle.

Ta med familien og venene dine for ei uforgløymeleg oppleving gjennom kunnskapens og latterens verden!

LatterEvent

Latter Event inviterer til eit unikt og livleg improvisert familieteater med to fargerike klovnar som leier publikum gjennom ei reise fylt med latter og moro. Deira forestilling, som inkluderer aktiv publikumsdeltakelse, skaper eit samspel der kvar latterkule bygger bruer mellom skodespelarar og frivillige.

Dette er meir enn berre teater; det er ein interaktiv oppleving som appellerer til både små og store, fylt med skjemt og glede. Klovnane tar imot utfordringar og idear frå publikum, og forvandlar kvar forestilling til ein unik og uforgløymeleg hending. Bli med på ei magisk reise i improvisasjonens verden, der ingen forestilling er lik, men alle er fulle av moro for heile familien.

Karol Klovn

Karol Klovning er ein talentfull klovn som fyller festivalteltet med latter og underhaldning. Han dukkar opp blant publikum og får borna til å le og smile. Karol spreier glede og moro til alle!

Gatekunst-klovnar med LatterEvent

På Tysnesfest UNG kan du oppleve gatekunst på sitt beste med blinde portrettar frå LatterEvent. Inspirert av gatelivet i Karl Johans gate og La Rambla, tilbyr våre fargerike klovnar levande kunst der borna blir bedt om å stille som modellar. Med kunstnerisk verktøy og fargerike tusjar skapar dei på sekundar fantastiske portrett av modellane. Kom og opplev ren improvisasjon fylt med latter og kreativ glede, eit unikt minne frå festivalen!

PopUp tulleri med Latter Event

Dei to morosame klovnane frå Latter Event skaper gøye og overraskande minner ved å blande seg med publikum i TF UNG-teltet. Bli med på spontan moro og uforgløymelege øyeblikk!

Urban Circus Show

Urban Circus Show er ein sirkusgruppe med artistar som innehar verdensrekordar og tiår med erfaring. Dei imponerer med ei samling sjonglørar, akrobatar, luftakrobatar og fakirar, og leverer underhaldning av høgste klasse. Med eksepsjonell teknisk dyktighet og lidenskap for sirkuskunst, skapar de ei oppleving som etterlet publikum i ærefrykt.

Artistane byr på unike framføringar som demonstrerer både teknisk mesterskap og kreativ visjon, frå sjonglering med eksplosive fartar til luftakrobatikk som tar deg med på ein svevande reise. Urban Circus Show er garantisten for spektakulær underhaldning og uforgløymelege øyeblikk.

Sommershow med unge artistar frå ZingZang

Bli med på ZingZang sitt strålande sommershow, ein spektakulær hyllest til ungdommens kunstnariske mangfald og kreativitet. Unge talentfulle artistar fyller scenen med sine fantastiske prestasjonar gjennom sang, dans og musikk, skapar ein uforgløymeleg oppleving som inspirerer og fyller publikum med glede.

Dette er ikkje berre ein vanleg konsert; det er ei feiring av ungdommens drøymar og håp, framført med ungdommeleg energi og entusiasme. ZingZang hyller den unge generasjonen av artistar og skaparar, gir dei ei plattform til å vise verda kva dei er lagde av. Dette er ein oppleving som vil røre deg, inspirere deg og etterlate deg med gode og varige minner!

Eige festivalpass for Tysnesfest UNG

Også i år er det eige festivalpass til Tysnesfest UNG! Festivalpasset gjev adgang til UNG-teltet både fredag og laurdag. Alternativt kan du velje dagspass som gjev adgang den valgte dagen. 

Alle billettane er til salgs på tysnesfest.ticketco.events.

Billettprisen er den same for born og vaksne. Billettane til kveldsarrangementet gjeld ikkje her.