11. – 14. Juli

TIX

Andreas Haukland skapte den karakteristiske figuren med solbriller, pels og panneband, og tok namnet TIX med bakgrunn i ein oppvekst prega av å bli plaga på grunn av sin diagnose Tourettes Syndrom. Han valde å ta eigarskap over eigen situasjon, gjorde tics om til TIX og sette seg som mål å bli Norges største artist.

Han er godt på veg mot å nå målet sitt, og han har oppnådd ganske utrulege avspelingstal på Spotify, Youtube og andre kanalar.

 

Tidleg i karrieren hans gav han ut fleire populære russelåtar, og i 2018 gav han ut sin fyrste ikkje-russelåt, «Shotgun», som har heile 24 millionar avspelingar på Spotify aleine. Han har og utmerka seg som ein stor låtskrivar i inn- og utland med verdshiten «Sweet but Psycho», som han laga saman med Ava Max. Denne låten har nesten 2 milliardar avspelingar på Spotify og Youtube.

 

I 2021 vann TIX Melodi Grand Prix, og blei Norge sin representant under Eurovision Song Contest med låten «Fallen Angel».

 

Med eit øyra for melodiar som er heilt unikt, og ei forståing for kva folket vil ha, har låtane hans blitt allemannseige akkurat som karakteren TIX og har blitt det.